Wijn, steak en tango!
Blijf op de hoogte en volg Ania
10 September 2012 | Argentinië, Puerto Iguazú
Even nog een "kort" bericht vanuit Argentinië! We zitten in het noordwesten , tegen de grens met Brazilië, in Iguazu. De afgelopen week waren we in het zuidelijkste punt van onze reis aangekomen, Puerto Madryn. Na heel lang in de bergen gezeten te hebben, kwamen we eindelijk weer bij de zee! En wat voor één! Na een nachtbus en het inchecken bij het hostel, liepen we naar het strand. Het was vroeg en uitgestorven. De zee was helemaal vlak, omdat er geen wind was. Toch zag je her en der grote plonzen en iets groots bewegen. Dit bleken walvissen te zijn, echt zo vet! Behoorlijk dichtbij, je kon ze horen ademen. In september zijn er veel van deze giganten te zien bij de kust van Puerto Madryn en dan vooral bij het schiereiland Valdez. De volgende dag zijn we daarom erheen gereden met een bevriend stel uit Ierland. In de ochtend hebben we een boottour gemaakt, op zoek gegaan naar walvissen. Die vonden we al snel, een moeder met kalf en 3 mannetjes die haar probeerden te versieren. Ze zwommen onder de boot door en we konden geweldige foto's maken. Iets verderop was er 1 die uit het water sprong. Als ze dat doen, dan doen ze dat gelijk 15-20 keer achter elkaar. Echt heel gaaf! Verder hebben we rondje gereden op het eiland, maar dat was vrij saai. Rond de kerst liggen hier veel walrussen en zeehonden. Dan zijn er ook orka's. En dit is de plek die je misschien wel kent van Discovery Channel, waar de jonge zeehondjes door de orka's van het strand worden geplukt. Helaas nu niet. Wel zagen we een struisvogel rondlopen. Vreemde combinatie, walvissen/orka's/struisvogel, maar het bestaat! Verderop zagen we van een klif tientallen walvissen spelen in de zee, heel bijzonder!
Na weer een lange nachtbus rit kwamen we aan in Buenos Aires. Het is echt een grote stad, maar wel eentje die mooi is. Het is af en toe een beetje Parijs, met mooie gebouwen. Ook het verkeer lijkt hetzelfde want het zit vaak muurvast, ondanks dat er straten zijn met 10 rijbanen! De eerste dag gingen we naar Feria, een kunstmarkt. We kwamen in gesprek met een oude Argentijn, die vertelde ons dat na de markt er tango wordt gedanst op een klein pleintje. Dus gingen we om 18.00 uur zoals afgesproken terug om te kijken. En daar stonden ze, oud en jong, in spijkerbroeken en chique gekleed, iedereen aan het dansen, gewoon op straat!!! Echt hel sfeervol en zo bijzonder. Iedereen in BSAS leek te kunnen tango dansen! Ania kreeg daar haar eerste lessen en had duidelijk talent!
Verder liepen we vooral veel rond. Ondanks de vele waarschuwingen over de criminaliteit, was het echt ontspannen rondlopen. Er was in tegenstelling tot de andere ZA hoofdsteden bijna geen politie op straat, maar nergens voelden we ons onveilig, zelfs niet in de 'slechte' wijk Boca. Buenos Aires staat garant voor lekker eten, een stukje steak van 600 gram en fles wijn, waar we dus met de lunch vaak gebruik van hebben gemaakt:). Verder zagen we een hele vette drumshow van La Bomba de Tiempo, met mijn oude bekenden uit Nederland. Soms is de wereld klein! Het vetste wat we deden in BSAS was polo, je weet wel, hockey op een paard. Dit is daar erg populair en de beste plek om het te doen, hooorden we. Uiteraard weer veel wijn en eten en daarna maar klimmen op het paard. Iedereen waseen beginner, en kon nauwelijks rijden, maar kreeg het snel onder de knie. De paarden luisterden heel goed. Polo is snel en ruw, eigenlijk een soort botsautootje spelen, maar dan op paarden. Ook mag je elkaar hinderen bij het slaan! We spelen een partijtje, jongens tegen de meisjes en het gaat lekker. Iedereen kan al snel draf en ik (Mark) rij zelfs galop. Oh ja, het regende de hele tijd, maar niemand had het eigenlijk in de gaten. Iedereen was te druk met rijden, balletje (proberen) te slaan en elkaar hinderen!
We bleven langer dan we dachten in BSAS, maar moesten op een gegeven moment toch echt verder. Naar het noorden, naar het goede weer, naar het regenwoud. Op de grens met Brazilië ligt een fantastische waterval. Één van de grootste ter wereld, zeg maar. Met hoge verwachtingen gingen we er heen, en eerlijk is eerlijk, hij, of eigenlijk zij (meervoud) want het is een hele serie naast elkaar, is indrukwekkend! Overal zijn watervallen en de bruutste is een serie genaamd ' de keel van de duivel'. In een krappe u-vorm stort zich onmogelijk veel water naar beneden! Ook zagen we er apen en andere dieren, want je zit immers in de jungle. We hebben ook met een speedboot onder/door een paar watervallen gevaren en zijn tot het bot nat geworden. Enig minpunt was dat dit Nationale Park aanvoelt als Disneyland: te veel vervelende toeristen (type McDonnalds), te commercieel en te druk. Zonde van zo een bijzondere plek!
Morgen vertrekken we naar Brazilië en dinsdag vliegen we door naar Rio. Het plan is om daar een paar dagen te blijven en dan door naar een mooi strand om 2 weken vakantie te vieren. Vakantie, daar zijn we wel aan toe!;)
Liefs,
Mark en Ania
10 September 2012 - 13:37
Camilla:
Geweldig!!! En ik begrijp dat jullie in NL. het volleyballen verruilen voor Polo? :-)
Dikke kus -
11 September 2012 - 11:03
Eva:
Hahahahah vakantie nodig! Ja, na zo hectisch potje polo in de regen kan ik me dat voorstellen hoor! -
12 September 2012 - 07:43
Bram:
Mooie ervaringen weer. Ik heb ook walvisen gezien in de VS, zeer indrukwekkend inderdaad. Bij ons sprong er eentje over de boot net als bij Free Willy, erg mooi!! -
12 September 2012 - 09:13
Annemieke :
Wow, Ann & Mark, Ik ben nog even door jullie verhalen en foto´s gegaan! Zoo toff!!! De walvissen, de tango, mooie straatmuzikanten, de geweldige natuur en paardrijden. GENIET nog even wat jullie laatste weekjes daar samen en al het moois om jullie heen!!! Tot heel snel!!! :) :) xxxx